arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

Terugblik en vooruitgang

Welkom terug bij HuizingHarvest, waar we een reis van 15 jaar agrarische samenwerking en groei hebben doorgemaakt. In deze laatste blogpost van onze blogserie blikken we nog eenmaal terug op onze oorsprong, onze voortdurende evolutie, waardevolle samenwerkingen en ons 15-jarig jubileum, en kijken we vooruit naar de toekomst vol mogelijkheden.

De Oorsprong

Zoals beschreven in de eerste blog richtte Nico Huizing in 2009 HuizingHarvest op, een bedrijf dat zich zou vestigen als een symbool van toewijding aan samenwerking en groei in de agrarische sector. Zijn avontuur begon tijdens zijn studie aan de Hogere Landbouwschool in Dronten, waar hij tijdens een stage in Polen werd gegrepen door de mogelijkheden en uitdagingen van agrarisch werk in het buitenland. Deze ervaring vormde het fundament waarop HuizingHarvest werd gebouwd.

Nu, 15 jaar later, blijft Nico gedreven om HuizingHarvest verder te ontwikkelen. Samen met zijn gezin verhuisde hij in augustus 2023 van Nederland naar Australië om daar de tweede vestiging van HuizingHarvest nabij Melbourne uit te bouwen. Mooi om te zien hoe daar nu aan de andere kant van de wereld in een werkplaats van circa 2300m2 de grootste landbouwmachines door ons team worden geassembleerd.

Heb jij de film al gezien waarbij Niels & Mike deze oude MF Combine transformeren tot een presentatie model?  Bekijk het op YouTube.
MF combine remodeled
HuizingHarvest Jobs

HuizingHarvest Jobs ontstond uit het verlangen om jongeren dezelfde kansen te bieden als Nico Huizing ooit had. Het biedt agrarische stages en seizoenswerk in het buitenland aan, met de missie jong talent te inspireren en te begeleiden in hun (buitenlandse) carrière. Momenteel staan er veel nieuwe vacatures op onze website, vooral voor onze vestiging in Australië, waar technisch personeel gezocht wordt voor de werkplaats. Een prachtige kans om te overwinteren in zonnig Australië. Maar ook voor de vestiging in Nederland liggen mooie kansen als Finance Manager bijvoorbeeld of als internationaal monteur in de Agrotechniek.

 

HuizingHarvest Projects

HuizingHarvest Projects is de motor van ons bedrijf. Ons team voert een breed scala aan technische diensten uit voor klanten over de hele wereld, variërend van machine-optimalisaties tot service & onderhoud, en van assemblage tot inbedrijfstellingen, inclusief het testen van machines. Onze rol is het bieden van service en ondersteuning aan de agrarische sector, waarbij we streven naar efficiëntie en betrouwbaarheid in al onze activiteiten.

Wat ons werk bijzonder maakt, is de afwisseling, vrijheid en zelfstandigheid die het met zich meebrengt. Dit wordt ook opgemerkt door onze klanten, zoals het project voor een suikerfabriek in Oekraïne waar we dit jaar weer aan de slag mogen. Deze fabriek en tevens landbouwbedrijf teelt zelf bieten, vorig jaar hebben we geholpen bij de oogst. Dit jaar zijn we opnieuw gevraagd, maar nu voor het gehele proces. De complexiteit van de machines die ze gebruiken, brengt soms extra uitdagingen met zich mee. Daarom begeleiden wij hen om hun doelen te behalen. Ons team wordt in Amerika getraind, waarna ze hun kennis overdragen in Oekraïne om het proces daar verder te optimaliseren. Een geweldig project om aan deel te nemen.

Een reis van voortdurende groei

Bij HuizingHarvest staat stilstand gelijk aan achteruitgang. Daarom hebben we ons altijd gericht op voortdurende vernieuwing en groei. Onze focus lag niet alleen op het vergroten van ons bereik, maar vooral op het omarmen van nieuwe mogelijkheden en het verkennen van nieuwe terreinen.  Onder andere reizen Michel en Tjacco binnenkort naar Brazilie. Een land met veel mogelijkheden waarbij zij de grootste en belangrijkste agrarische technologiebeurs in Brazilië zullen verkennen om de nieuwste trends en innovaties te ontdekken.

 

MF Combine

Om groei te blijven stimuleren, is het essentieel om onze kennis door te geven en mensen te blijven informeren en inspireren. In 2023 bestond 33% van onze werkzaamheden uit combine-gerelateerde projecten. Daarom hebben Niels en Mike, twee stagiairs werktuigbouwkunde aan de Hanze Hogeschool, onze oude Massey Ferguson combine omgevormd tot een functioneel presentatiemodel. Het resultaat is verbluffend: een combine waarvan de volledige werking dankzij plexiglas ruiten duidelijk zichtbaar is. Op deze manier kunnen mensen helder zien hoe de combine technisch in elkaar steekt. Tijdens evenementen wordt de combine ingezet voor educatieve doeleinden, met name gericht op technisch geïnteresseerde jongeren. De volledige totstandkoming van dit presentatie model is vanaf nu te zien op ons YouTube-kanaal.

 

Een nieuw tijdperk

Een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen in de agrarische sector is de opkomst van robotica. HuizingHarvest heeft deze verschuiving omarmd door actief te investeren in onderzoek op het gebied van autonome machines en precisietechnologie. Door gebruik te maken van geavanceerde robotica kunnen we de efficiëntie verhogen en de productiviteit verbeteren. Een goed moment om dit nog verder te uit te werken is ons het 15 jarig jubileum.

15-Jarig Jubileum

Ter gelegenheid van ons 15-jarig jubileum, dat rond september of oktober zal plaatsvinden, is een deel van ons team momenteel druk met de voorbereidingen en brainstormsessies. Het idee is om een combine op afstand te besturen in Australië vanuit onze vestiging Nederland zo’n, 16.000 kilometer verderop. Dit unieke evenement symboliseert niet alleen de verbinding tussen deze twee landen, maar benadrukt ook de kracht van onze samenwerking. Bovendien kan het nieuwe mogelijkheden bieden voor de actuele arbeidsproblematiek in de landbouwsector.

Toekomstvisie

Terwijl we terugkijken op 15 jaar HuizingHarvest, kijken we vol verwachting naar de toekomst. Samenwerkingen en groei blijven centraal staan. HuizingHarvest zal blijven streven naar vooruitgang in de agrarische sector, of het nu gaat om het toepassen van nieuwe technologieën, het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden of het inspireren van de volgende generatie agrarische professionals.

En nu…

Hoewel deze blogserie tot een einde komt, blijven we je op de hoogte houden van onze werkzaamheden via video’s en op social media. Verwacht een serie over global reach, waarin je Nico Huizing in Australië ziet, Michel en Tjacco in Brazilië volgt, en Erik Kramer van HuizingHarvest Jobs in Nieuw-Zeeland verkent.

Kortom, blijf gefocust, blijf gedreven en blijf streven naar vooruitgang.

LET’S MAKE IT WORK!
MEER BLOGS LEES JE HIER:
Nico in field

Blogpost 1: De oorsprong van HuizingHarvest