arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

De oorsprong van HuizingHarvest 

Welkom bij de eerste post in onze blogserie over HuizingHarvest!
2024 markeert ons 15-jarig bestaan, en dat vieren we met een kijkje achter de schermen.
We nemen je mee door de geschiedenis van HuizingHarvest, onthullen wat we dagelijks doen en werpen een blik op de toekomst. 

 

Hoe het begon

Nico Huizing (1979) begon zijn agrarische avontuur tijdens zijn studie aan de Hogere Landbouwschool in Dronten met een stage naar Polen. Zonder dat hij precies wist waar hij zou belanden ging hij op pad. Dit was de start die hem in beweging zette en zijn passie voor agrarisch werk in het buitenland aanwakkerde. Na jaren van zelfstandig werken in het buitenland, werd de vraag naar Nico’s kennis steeds groter. Zijn ervaring met het in bedrijf stellen van machines en zijn vermogen om te improviseren, vormden in 2009 de start van HuizingHarvest.

Terwijl het bedrijf groeide, groeide ook de vraag naar Nico’s expertise. Hij ging op zoek naar gelijkgestemde en binnen korte tijd werkten er vier enthousiaste mensen namens HuizingHarvest in het buitenland.  Inmiddels is ons team uitgegroeid tot 35 professionals werkzaam vanuit Nederland en 20 professionals in Australie. Allen met hetzelfde doel; Let’s make it work!

Na jaren van zelfstandig werken in het buitenland, werd de vraag naar Nico’s kennis steeds groter. Zijn ervaring met het in bedrijf stellen van machines en zijn vermogen om te improviseren, vormden in 2009 de start van HuizingHarvest.

Nico talking in the field
Ons pad, jouw reis

In het begin van HuizingHarvest waren het niet alleen de projecten die groeiden, maar ook onze klantenkring. Deze groei bracht de noodzaak met zich mee voor nieuwe, enthousiaste teamleden. Dat was het keerpunt waarop verschillende afdelingen binnen onze organisatie werden gevormd, waaronder HuizingHarvest Projects en HuizingHarvest Jobs. 

Jobs

HuizingHarvest Jobs is ontstaan vanuit ons ideaal om jongeren dezelfde ervaring in het buitenland te bieden als hoe het ooit bij Nico begon. HuizingHarvest Jobs biedt agrarische stages of seizoenswerk in het buitenland. Daarbij werft ons jobs-team actief op scholen en studentenverenigingen, met als missie jong talent te inspireren en te begeleiden in hun (buitenland) carrière. 

Wanneer de jongeren terugkeren na dit avontuur hebben ze de mogelijkheid om bij HuizingHarvest Projects te solliciteren. Binnen ons eigen team kunnen ze niet alleen hun buitenland ervaring, maar ook hun technische kennis en expertise verder ontwikkelen. 

Projects

Ons projectsteam voert een breed scala aan technische services uit, waaronder, machine optimalisaties, reworkacties, service & onderhoud, assemblage, demo’s, trainingen van chaffeurs, dealerondersteuning en inbedrijfstellingen. Omdat we merkonafhankelijk zijn werkt ons team voor diverse klanten in meer dan 70 landen. De afwisseling, de vrijheid en de zelfstandigheid die het werk bij HuizingHarvest Projects met zich meebrengt, is daardoor uniek.

Maar we begrijpen dat deze levensstijl niet altijd haalbaar is in elke levensfase. Er komt een moment waarop men wellicht de behoefte heeft om te settelen en een vaste basis wil creëren. Ook dan zijn wij er om te begeleiden op je carrièrepad en te helpen bij het vinden van een passende baan.
Na een succesvolle carrière bij HuizingHarvest Projects gaat ons Jobs-team weer aan de slag, op zoek naar een volgende uitdaging die aansluit bij de nieuwe verworven vaardigheden en ervaringen.

Unieke samenwerking 

Deze samenwerking is uniek en biedt niet alleen een agrarisch avontuur, maar vormt ook een tastbaar carrièrepad voor iedereen die deze bewandeld.
Op deze manier delen we niet alleen in de groei van onze projecten, maar ook in de persoonlijke ontwikkeling van hen die streven naar een avontuurlijk en betekenisvolle loopbaan. Inmiddels is ons team uitgegroeid tot 35 professionals werkzaam vanuit Nederland en 20 professionals in Australie. Allen met hetzelfde doel; Let’s make it work! 

Wat je kunt verwachten

Meer over onze ontwikkelingen in onder andere Australië lees je in de volgende blogpost.
Graag tot de volgende. 

Ook leuk om te lezen: