arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

De kracht van samenwerkingen

Bij HuizingHarvest geloven we sterk in de kracht van samenwerkingen. Zonder samenwerking zou HuizingHarvest niet eens kunnen bestaan. Het is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en een drijvende kracht achter onze prestaties en groei. In de vorige blogpost ging het over robotica in de landbouw en de technische kant van ons werk. In deze blogpost, die de kracht van samenwerkingen verkent, richten we ons op het sociale aspect, met name op samenwerkingen, vertrouwen en lange termijn partnerschappen.
Intern

De start van samenwerken begint al binnen HuizingHarvest zelf. Want zoals je wellicht eerder hebt kunnen lezen in blogpost 1 werken HuizingHarvest Jobs en HuizingHarvest Projects nauw samen als twee essentiële delen van ons bedrijf. Jobs biedt agrarische avonturiers kansen voor internationale projecten en plaatsingen, terwijl Projects het hart van onze organisatie vormt, met een team van technische experts die wereldwijd werken aan diverse projecten voor, landbouwmachine fabrikanten, landbouwbedrijven en startups. Deze samenwerking versterkt beide afdelingen en is dus van grote waarde voor onze organisatie.

Samenwerken is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en een drijvende kracht achter onze prestaties en groei.

Ontdek samenwerking bij HuizingHarvest in blogpost 4: intern, extern, en toekomstgericht
Extern

Samenwerken is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. De projecten waarin wij samen werken met klanten variëren van machines die nog in de prototype testfase zitten tot het uitvoeren van rework acties. Het feit dat klanten ons vertrouwen als hun partner om samen te mogen werken aan deze vertrouwde projecten maakt ons super trots en een gewaardeerd partner.

In sommige gevallen wenst de klant pas te starten met de werkzaamheden wanneer het vertrouwen op papier is vastgelegd in de vorm van een Non-Disclosure Agreement (NDA). Geen enkel probleem om dit formeel vast te stellen, echter zijn wij ons bewust van de positie waar wij ons in verkeren en is NDA onderdeel van ons DNA.

Als we kijken naar een interview met Jasper beschrijft hij ook dat hij zich bewust is van de positie waarin hij zich verkeerd, omdat hij soms bij hele grote merken binnen de landbouwmechanisatie zo ver achter de schermen mocht komen en zo betrokken werd bij vertrouwelijke projecten. Super om daar onderdeel van te zijn zegt hij. Naast het uitvoeren van werkzaamheden voor klanten krijgen wij ook toegang tot documenten, worden we getraind en delen zij waardevolle kennis met ons. Alles om de samenwerking te versterken en het beste resultaat te behalen.

Teamleden

Maar een samenwerking stopt niet na het uitvoeren van een project. Het is een relatie, een band die je opbouwt met elkaar. Niet alleen met klanten maar ook binnen ons eigen team. En uiteraard zijn er momenten dat je jezelf na paar jaar verder wilt ontwikkelen en door wilt groeien. Dat hoeft niet per se het einde van een relatie te zijn. Via HuizingHarvest Jobs onderzoeken we gezamenlijk welke kansen er zijn bij een van onze samenwerkingspartners. Het leuke is, de relatie blijft. Wellicht niet zo intensief, maar veel van onze samenwerkingsverbanden omvatten voormalige collega’s die hun eigen weg zijn gegaan. Jarl werkt inmiddels bij CHD, Jasper bij BBleap, en Edwin is zelf ondernemer geworden, met allen werken wij nog samen.

Samenwerking wereldwijd

De klanten waar wij mee werken zijn verspreid over de hele wereld. En dat is mooi, want zo kunnen we dezelfde werkzaamheden over verschillende delen van de wereld uitvoeren. Een recent project illustreert goed hoe deze groei en samenwerking samenkomen. Het begon in Europa, waar machines werden getest. Toen het seizoen ten einde liep en testen niet langer mogelijk was, kon het project worden voortgezet via onze vestiging in Australië. Een perfecte mogelijkheid voor de klant maar ook voor ons team, dat daar kon overwinteren en dezelfde werkzaamheden daar verder kon uitvoeren.

Maar niet alleen onze klanten zitten over de hele wereld. Er zijn ook steeds meer buitenlandse studenten die ons weten te vinden. Zo ook Tibe een Belgische student van de Vives Hogeschool van de Bachelor Autotechnologie. Hij wilde bij ons in Nederland stage lopen. Helaas waren die plekken reeds bezet door andere studiegenoten, dus koos hij ervoor te overwinteren in Australië en daar zijn stage uit te voeren. Nu werkt hij in de Australische zon aan het assembleren van machines.

 

 

Lokale samenwerkingen

Ook lokale samenwerkingen zien we graag. Drenthe biedt daarin veel mooie samenwerking mogelijkheden, niet alleen een breed scala aan leveranciers werken met ons samen maar ook initiatieven zoals Ondernemend Emmen & ik ben Drents ondernemer’ bieden subsidieregelingen, netwerkbijeenkomsten en mogelijkheden tot samenwerking. Als een van de hoogtepunten van de afgelopen jaren heeft ‘ik ben Drents ondernemer’ ons in Maart 2022 verkozen tot ondernemer van de maand (bekijk de video) en in 2011 is Nico Huizing provinciale winnaar geworden van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden.

Toekomstperspectief

Als HuizingHarvest streven we naar verdere groei en internationale samenwerkingsverbanden in nieuwe markten en regio’s. Daarom vliegen Michel en Tjaco in april naar Brazilië om daar voor marktverkenning een beurs bij te wonen. Erik zal eind maart voor onze HuizingHarvest Jobs afdeling landbouwbedrijven bezoeken in Nieuw Zeeland en Australië zodat ze ook daar op de hoogte blijven van onze samenwerkingen en mogelijkheden.

Naast het feit dat we samenwerken met klanten, werken we ook samen met onderwijsinstellingen, onderzoekscentra en andere organisaties om programma’s te ontwikkelen die ons team helpen hun expertise en vaardigheden te vergroten. Vorig jaar hebben enkele studenten van Wageningen Universiteit onderzocht hoe we onze tests en analyses van machines kunnen optimaliseren. Met de conclusies van hun rapport hebben we onze HuizingHarvest-app kunnen verbeteren tot een slimme rapportagetool. Handig voor onszelf en onze klanten.

In deze blog hebben we de kracht van samenwerkingen benadrukt, zowel lokaal als wereldwijd. Deze samenwerkingen helpen ons om processen te verbeteren, nieuwe inzichten te verkrijgen en technische kennis te vergroten. In blog 5 is het tijd om alle waardevolle ervaringen van de afgelopen blogs samen te vatten en ons voor te bereiden op de volgende fase van onze reis.

Graag tot de volgende!

WAT OOK LEUK IS: