arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

Visum regelen

Wil jij agrarische werkervaring opdoen in het buitenland?
Gaaf plan!
Op deze pagina vertellen we je alles over de 4 landen waar wij regelmatig jongeren helpen aan een leuke werkplek.

 

 

CANADA

Voor een stage of seizoenswerk in Canada zijn er twee soorten visa die je kan aanvragen; een Young Professionals visum of een Working Holiday visum. Voor beide werkvisa dien je minimaal 18 jaar en maximaal 30 jaar te zijn om de visumaanvraag te kunnen opstarten.  

Young Professionals visum 

Voor het Young Professionals visum moet het werk in Canada gerelateerd zijn aan jouw vakgebied en bijdragen aan je professionele ontwikkeling. Het visum is geldig voor een periode van maximaal 12 maanden, waarvan de periode voorafgaand duidelijk moet zijn gesteld.  

Een Young Professionals visum houdt in dat je voorafgaand aan je vertrek een arbeidsovereenkomst hebt bij een bedrijf in Canada. Deze arbeidsovereenkomst moet worden goedgekeurd voor het visum; ook moet de werkgever hiervoor informatie aanleveren én een fee van $230 CAD betalen.
Dit visum kan één keer worden aangevraagd en kan niet meer worden gewijzigd nadat deze is uitgegeven.   

Working Holiday visum 

Het Working Holiday visum is voor iedereen die van plan is om door Canada te reizen en tijdelijk wil werken. Dit visum is maximaal 12 maanden geldig vanaf het moment van inreizen. Er staat op het visum geen werklocatie, dus dat betekent dat je overal in Canada kunt werken voor elke werkgever die je een baan aanbiedt. Tijdens het verblijf in Canada mag je voor elke werkgever werken zolang je wilt.  

NIEUW-ZEELAND  

Ook het Working Holiday Visum voor Nieuw-Zeeland is voor Nederlandse staatsburgers het gehele jaar door aan te vragen. En ook hier dien je minimaal 18 jaar en maximaal 30 jaar te zijn 

Het Working Holiday Visum voor Nieuw-Zeeland kan je één keer in je leven aanvragen. Het visum is een jaar geldig vanaf het moment van inreizen. Het visum is niet bedrijfsgebonden en je kan dus bij ieder bedrijf dat jou een aanbod doet aan het werk gaan.  

Het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland duurt ongeveer 10 werkdagen, en het visum is een jaar geldig vanaf het moment van inreizen

AUSTRALIË  

Het Working Holiday Visum voor Australië is voor Nederlandse staatsburgers het gehele jaar door aan te vragen. Er is geen limiet aan het aantal visums dat wordt uitgegeven. Wel zit er een leeftijd bepaling aan; ook hier dien je minimaal 18 jaar en maximaal 30 jaar te zijn 

De aanvraagprocedure duurt doorgaans zo’n 1 à 2 weken, dit visum is dus relatief snel te regelen. 

Na toekenning van het Working Holiday visum heb je een jaar de tijd om Australië in te reizen. Het visum is vervolgens één jaar geldig vanaf het moment van inreizen. In dat jaar mag je onbeperkt in en uit Australië reizen.  

Met een Working Holiday Visum kun je vanaf het moment van inreizen bij iedere opdrachtgever in Australië werken die jou een aanbod doet. Mocht je dus bij verschillende opdrachtgevers aan de slag willen, dan kan dat.

USA 

Werkervaring opdoen in Amerika kan door een J1 visum aan te vragen. Dit is een visum voor buitenlandse studenten en jonge professionals. Met het J1 visum mag je werken voor de werkgever die jou een baan heeft aangeboden voor minimaal 3 en maximaal 12 maanden.

HuizingHarvest werkt hierin samen met sponsororganisatie CAEP. De werkgever waar jij aan de slag wilt, dient ook verbonden zijn met CAEP of zich bij hen aan te sluiten. Stap één is dan ook dat je een bedrijf vindt in Amerika dat jou een werk aanbod doet.  

Om in aanmerking te komen voor een J1 visum, dien je minimaal 18 jaar te zijn. Je bent student, hebt minder dan een jaar geleden een (relevante) studie afgerond, óf hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan. Het werk dat je in Amerika gaat doen, moet binnen jouw vakgebied vallen en/of aansluiten bij je eerdere werkervaring.

  

Ben je van plan om agrarische werkervaring op te doen in het buitenland? Go for it!
Visum regelen via HuizingHarvest
Visumkosten 
 

Canada Young Professionals:
Omgerekend ongeveer €180,-.
Dit is inclusief de registratie van jouw biometrische gegevens. 

Canada Working Holiday
Omgerekend ongeveer €250,-.
Dit is inclusief de registratie van jouw biometrische gegevens. 


Australië
Omgerekend ongeveer €385,-. 


Nieuw-Zeeland
Omgerekend ongeveer €260,-  


USA
CAEP fee: omgerekend ongeveer €835
SEVIS-fee: omgerekend ongeveer €205

Afspraak bij de ambassade: O
mgerekend ongeveer €175

Verplichte zorgverzekering:
omgerekend ongeveer €165 per maand; dit bedrag moet je direct met het visum betalen voor het gehele verblijf in Amerika. 

Hulp nodig bij je visumaanvraag? 

Dat kan! Kies jij voor visumbegeleiding vanuit HuizingHarvest, dan pakken we dit stapsgewijs aan. We geven je duidelijke instructies en heldere berichtgeving, en we zorgen voor een helder overzicht van in te vullen documenten. We controleren alle documenten voordat ze doorgestuurd worden, en communiceren met jou via telefoon/ e-mail/ whatsapp.   

De kosten voor het begeleiden van de visumaanvraag komen over de visumkosten heen: 

Canada Working Holiday visum €445,- excl. btw.
Canada Young Professionals visum €475,- excl. btw.  

Australië Working Holiday visum €325,- excl. btw.
Nieuw-Zeeland Working Holiday visum €325,- excl. btw.
USA J1 visum €635,- excl. btw

 

Heb je vragen rondom het regelen van een visum. Neem gerust contact met ons op.

Naam(Vereist)