arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

In beweging blijven

Welkom terug bij HuizingHarvest, waar onze focus niet alleen ligt op groei, maar vooral op voortdurende beweging en vernieuwing. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door onze werkzaamheden en vertellen we meer over de recente uitbreiding naar Australië, waar we niet alleen machines optimaliseren, maar ook kansen creëren.

Zoals we eerder vertelde is HuizingHarvest ontstaan vanuit klantwensen, het delen van onze kennis en het doen waar we goed in zijn. We blijven alert op wat er speelt in de markt en voegen continu wat extra’s toe aan onze diensten, zodat we altijd aan de nieuwste behoeften voldoen.

Denk hierbij aan
oplossingen voor
agrostartups, technologische ondersteuning voor landbouwmachinefabrikanten, operationele efficiëntie voor landbouwbedrijven, of gepersonaliseerde diensten voor dealers en boeren. Wij proberen in te spelen op de uiteenlopende behoeften van de gehele agrarische sector.

Van advies tot roadshow:
Een Europese demonstratietour met onze gepimpte vrachtwagens
Demonstratietour
Demonstratietour
Een voorbeeld hiervan is een klant waar we eerst alleen een adviserende rol speelde bij de ingebruikname van machines maar het uiteindelijk uitmondde tot het verzorgen van een volledig demonstratietour door Europa. Hierbij reisden we samen met een team in onze gepimpte vrachtwagens door Europa om landbouwbedrijven te informeren over een nieuwe machine. Een mooi project om onderdeel van te mogen zijn.
Innovatie

Maar we moeten ook vooruitkijken, want innovatie staat niet stil. Zullen autonome machines onze werkzaamheden overnemen? Wat zijn de voordelen hiervan en hoe manifesteert zich dit in de praktijk? Ongeveer vijf jaar geleden ontwikkelden wij een autonome combine genaamd ‘Agrobotix‘. Ons doel was niet alleen om dit te doen omdat het gaaf was, maar vooral om in te spelen op groei en innovatie en door meer te weten te komen over de rol van robotisering in landbouwmachines.  

Deze ervaring heeft ons waardevolle inzichten opgeleverd en heeft ons geholpen bij het ontwikkelen van geavanceerde machines. Bovendien weten onze klanten nu dat we over kennis beschikken op dit gebied. Door ons eigen project te realiseren en te presenteren, laten we onze klanten zien dat hun innovaties bij ons veilig zijn, zonder dat ze onbedoeld in onze communicatie worden gebruikt.
Vestigingen 

We zijn actief in meer dan 70 landen, maar onze thuisbasis is Emmen, gelegen in het noorden van Nederland. Vanuit onze kantoren met werkplaats, starten en coördineren we projecten, staan onze vrachtwagens en materiaal, en worden ideeën verder ontwikkeld. 

In december 2022 hebben we ook een vestiging in Australië geopend ten Noorden van Melbourne. De reden was simpel, in Australië draait alles om de omgekeerde seizoenen, waardoor we onze klanten het hele jaar door kunnen bedien en onze mensen het hele jaar door actief kunnen zijn, zowel in de werkplaats als in het veld.  

Ook daar werken we vanuit onze kantoren en een werkplaats van ruim 2.300 vierkante meter, uitgerust met een 10-tons bovenloopkraan en een losperron.  

Vanuit Australië bieden we dezelfde service en diensten aan als in Nederland, assemblage, updates, inspecties etc. Maar door het ruime oppervlak van ons perceel zijn we ook in staat om te voldoen aan een nieuw verzoek van onze klanten, namelijk het bieden van opslagfaciliteit voor machines en onderdelen. 

Agrarisch avontuur

Naast de geografische verspreiding van ons werk komt ook hier HuizingHarvest Jobs weer goed van pas. Want veel jongvolwassenen in Nederland gaan op een agrarisch avontuur naar Australië waarbij ze zowel seizoenswerk kunnen doen als in onze werkplaats aan de slag kunnen. 

Dus, of het nu in Nederland is of in Australië waar de seizoenen andersom lopen, HuizingHarvest blijft wereldwijd in beweging en verbindt zich met innovatie, groei en betekenisvol werk. 

Wat kun je nog meer verwachten 

De eerste blogpost introduceerde de oorsprong van HuizingHarvest en benadrukte de groei van het bedrijf en deze tweede blogpost zoomde in op de dienstverlening en de recente uitbreiding naar Australië.  

Beide blogposts wijzen op de voortdurende aandacht voor vernieuwing en de groeiende rol van technologie in de agrarische sector. Om die reden duiken we in blogpost 3 dieper in op specifieke innovatieve projecten, technologische ontwikkelingen en toekomstplannen van HuizingHarvest.
Graag tot de volgende.