arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

Global Reach – Down Under


Na ons eerste artikel over Global reach in Brazilië, ontdek je hier meer over onze internationale recruiter, Erik, en hoe zijn recente reis door Nieuw-Zeeland en Australië begon.

Het doel van deze reis was de contacten met klanten versterken en mogelijkheden bij andere bedrijven te verkennen. Dat is ruimschoots gelukt! In totaal heeft Erik in Nieuw-Zeeland een afstand afgelegd van 3800 km en 23 bedrijven bezocht.

Erik zet zich vanuit HuizingHarvest Jobs in om jongeren met een agrarische affiniteit te bemiddelen naar een werkplek in het buitenland. Met name Nieuw-Zeeland wordt de laatste jaren steeds populairder. Dat heeft niet alleen te maken met de seizoenen die tegengesteld zijn met Europa, maar ook het landschap en de diversiteit op het gebied van akkerbouw.

Steeds vaker tonen boeren en loonwerkers interesse in het aantrekken van (tijdelijk) jong talent uit andere landen, zoals Nederland en Duitsland, waar de expertise ruim voorhanden is.

Erik global Reach Down Under John Deere
Diversiteit in Nieuw-Zeeland

Tijdens zijn reis bezocht Erik een divers scala aan boerderijen, loonwerkers en mechanisatiebedrijven, waar zowel bestaande klanten als nieuwe contacten enthousiast werden ontvangen. De gesprekken waren vruchtbaar en brachten boeiende mogelijkheden aan het licht voor verdere samenwerking en kennisuitwisseling. 

Akkerbouwbedrijven in Nieuw-Zeeland strekken zich uit over een gemiddelde oppervlakte van 300 tot wel 1600 hectare, voornamelijk voor de teelt van gewassen zoals aardappelen, uien en graan. Echter, werkzaamheden op deze bedrijven omvatten meer dan alleen land bewerken; er zijn ook mogelijkheden zoals aardappelen rooien.

Daarnaast richten loonbedrijven in Nieuw-Zeeland zich vaak op melkveehouderijen, waar de taken hoofdzakelijk bestaan uit grasmaaien, inkuilen en balenpersen. Werknemers bij deze bedrijven kunnen vaak ook assisteren bij het onderhoud van machines, waar functies minder beperkt zijn en ruimte bieden voor diverse vaardigheden.

Een opvallend thema tijdens deze ontmoetingen was het voortdurende tekort aan geschoolde arbeidskrachten in de agrarische sector, vooral tijdens drukke seizoenen. Steeds vaker tonen boeren en loonwerkers interesse in het aantrekken van (tijdelijk) jong talent uit andere landen, zoals Nederland en Duitsland, waar de expertise ruim voorhanden is.

Multiculturele ervaringen in Australië

Na zijn rondreis door Nieuw-Zeeland reisde Erik verder naar Australië, waar hij niet alleen onze vestiging vlakbij Melbourne bezocht, maar ook zelf de handen uit de mouwen mocht steken. Samen met ons diverse team in Australië heeft Erik een 18 meter brede zaaimachine in elkaar gezet. Door deel uit te maken van zo’n multiculturele groep heeft Erik waardevolle werkervaring opgedaan en geleerd van andere culturen en gewoonten.

Ook heeft Erik bedrijven bezocht waar al geregeld seizoenmedewerkers via HuizingHarvest hun avontuur aangaan. Het was interessant om de bedrijven met eigen ogen te zien en te horen dat HuizingHarvest wordt gezien als een waardevolle partner op het gebied van personeel. Het succes van het bezoek blijkt wel uit het feit dat Erik direct nieuwe opdrachten heeft meegekregen en dat er de afgelopen maand 6 medewerkers via HuizingHarvest Jobs zijn gestart. 

Agrarisch personeel wereldwijd verbinden

De gesprekken en ervaringen tijdens deze reis onderstrepen de inzet van HuizingHarvest om gekwalificeerd personeel te verbinden met agrarische bedrijven wereldwijd.

 

Meer updates en global reach verhalen

Binnenkort delen we meer over onze ervaringen in Brazilië en lees je alles over hoe onze technische specialisten recentelijk de Fendt Momentum-planter trainingsessie hebben afgerond in Byshiv. Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de agrarische sector? Neem gerust contact met ons op om de opties te bespreken of om meer te weten te komen over hoe HuizingHarvest kan ondersteunen bij personeelsbehoeften.