arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

Richard over dealerondersteuning bij HuizingHarvest

Het leuke voor mij is dat de werkzaamheden juist heel gevarieerd zijn. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die ik graag oplos.

Richard over Dealerondersteuning bij HuizingHarvest
In het hoogseizoen draait alles om efficiëntie en maximale productiviteit. Dat snappen wij als geen ander. Elke machine moet zorgvuldig worden voorbereid en ingesteld om optimale prestaties te leveren. In de drukte van het seizoen is er echter vaak niet genoeg capaciteit om alles zelf te doen. Hier komt HuizingHarvest met dealerondersteuning om de hoek kijken.

 

Wat houdt dealerondersteuning door HuizingHarvest precies in?

Wij ondersteunen dealers in hun werkzaamheden door heel Europa. Dit varieert van allerlei verschillende soorten werkzaamheden en machines. Richard werkt momenteel bij een klant van ons en kan hier meer over vertellen.

Richard vertelt: “Dit werk is heel erg afwisselend. Ik ben de enige vanuit HuizingHarvest hier op locatie bij de dealer en werk dus samen met de mensen hier. De mensen hier zijn heel vriendelijk en ik kan ze ook om hulp vragen wanneer dat nodig is.

“Het leuke voor mij is dat de werkzaamheden juist heel gevarieerd zijn. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die ik graag oplos. Je moet echt nadenken over hoe je bepaalde zaken aanpakt en oplost. Soms is het vooraf niet duidelijk of iets zal gaan werken, maar dan moet je gewoon proberen.”

“Bij dit project werk ik samen met 5 andere (jonge) medewerkers, wat het team tijdens zo’n project erg leuk maakt. Onlangs heb ik bijvoorbeeld een spuitmachine geüpdatet, dat was echt gaaf om te doen. Je komt allerlei problemen tegen die je zelf moet oplossen.”

Waar ben je terecht gekomen?

“Ook zijn er routinematige werkzaamheden die we voor dealers uitvoeren, zoals standaard onderhoud aan machines. In dat geval rijd ik naar diverse klanten van die dealer om de werkzaamheden uit te voeren. Tijdens zo’n project kan je beter inschatten hoe je dag zal verlopen en wat je kunt verwachten. Het mooie is dat je op veel verschillende plekken komt en veel nieuwe contacten legt, waarbij je ook te maken krijgt met diverse culturen. Dat is interessant, maar kan soms ook een uitdaging zijn. Na enkele weken word ik dan afgelost door een collega van HuizingHarvest, die het werk voortzet.”

“Het leuke is ook dat elke dealer anders is. Bij sommige dealers moet je alles zelfstandig oplossen. Bij andere werk je juist in teamverband. Ik voel me zeker gewaardeerd, vooral als klanten specifiek vragen om mij of mijn collega na hun vakantie terug te laten komen.”

Wat moet je kunnen voor dit werk?

Het belangrijkste is praktijkervaring. Zoals ik al zei, draait het om het bedenken en uitproberen van oplossingen die het beste werken. Ik heb veel ervaring met metaalbewerking, maar minder met specifieke trekkerstoringen. Door dit werk leer ik echter veel van beide aspecten, wat direct toepasbaar is.”

“Ik heb in het verleden veel in het buitenland gewerkt, maar nu ik een gezin heb, werk ik graag dichter bij huis. Gelukkig is dit perfect mogelijk; ik werk nu slechts 30 minuten van huis.”

“Dankzij dit werk heb ik veel geleerd over de werking van spuitmachines en verschillende technieken, en leer ik elke dag nog bij.”