arrow-downarrow-leftarrow-rightcheck-primarycheck-whitechevron-whitechevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding search search minusnotification-closeplayplussearch-glass search search third Rectangle ACADAEAFAGAIALAMAOAQARASATAUAWAXAZBABBBDBEBFBGBHBIBJBLBMBNBOBQBRBSBTBVBWBYBZCACCCDCFCGCHCICKCLCMCNCOCRCUCVCWCXCYCZDEDJDKDMDODZECEEEGEHERESETEUFIFJFKFMFOFRGAGBGDGE-ABGE-OSGEGFGGGHGIGLGMGNGPGQGRGSGTGUGWGYHKHMHNHRHTHUICIDIEILIMINIOIQIRISITJEJMJOJPKEKGKHKIKMKNKPKRKWKYKZLALBLCLILKLRLSLTLULVLYMAMCMDMEMFMGMHMKMLMMMNMOMPMQMRMSMTMUMVMWMXMYMZNANCNENFNGNINLNONPNRNUNZOMPAPEPFPGPHPKPLPMPNPRPSPTPWPYQARERORSRURWSASBSCSDSESGSHSISJSKSLSMSNSOSRSSSTSVSXSYSZTATCTDTFTGTHTJTKTLTMTNTOTRTTTVTWTZUAUGUMUSUYUZVAVCVEVGVIVNVUWFWSXKYEYTZAZMZW

Vraag aan de expert: hoe ervaar je de rol commercieel medewerker?

Vraag aan de expert: hoe ervaar je de rol commercieel medewerker?

Martin Habing vertelt

“Als commercieel projectmedewerker bij HuizingHarvest kan je je energie wel kwijt als je gek bent van de agrarische sector. Mijn klanten zijn voornamelijk machinefabrikanten van landbouwmachines gevestigd in Europa. Dit betekent dat ik regelmatig op pad ben om klanten te bezoeken of om mee te kijken (en soms ook te werken) in technische projecten. Het internationale aspect en dat je binnen mag kijken bij verschillende machinefabrikanten (en dus ook merken) is erg interessant. Je krijgt veel mee over de ontwikkelingen in de sector en daarin kan ik als commercieel projectmedewerker een actieve rol spelen.

Daarnaast bezoek ik ook geregeld beurzen in binnen- en buitenland om daar in contact te komen met (potentiële) klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is mijn eerste werkweek bij HuizingHarvest. Er stond een robotiseringsbeurs gepland in Frankrijk. Direct in mijn eerste week mocht ik hier naartoe. Het ticket werd geboekt en ik moest als de wiedeweerga mijn praatje over ons bedrijf in het Engels instuderen. De ochtend op de beurs was nog best spannend en stond het zweet me stiekem toch wel op de rug. Maar na de middag zat het verhaal er goed in en had ik een paar leuke gesprekken.”

“Werken bij HuizingHarvest is heel afwisselend. Wat ik heel leuk vind is dat ik in heel Europa bij machinefabrikanten van verschillende merken kom.”
Commercieel projectmedewerker agrotechniek HuizingHarvest
Samenwerking

“De samenwerking met collega’s is hartstikke gezellig. Samen met collega Michel hebben we het klantenbestand verdeeld en tweewekelijks hebben we commercieel overleg. Maar we spreken elkaar vaak ook tussendoor op kantoor of telefonisch. Verder heb ik veel contact met de collega’s van Product Support (onze technische buitendienst). De collega’s werken in projecten op locatie en daardoor zien we ze niet altijd. Maar als ze aan het werk zijn in de werkplaats in Emmen, lopen ze geregeld binnen en doen we een kop koffie. Deze contactmomenten vind ik erg belangrijk, ook om te weten wat er speelt, hoe projecten lopen of wat de gewenste projecten zijn in de toekomst. Ik doe mijn best om projecten te vinden die aansluiten bij de interesses en ambities van onze product support collega’s.”

Klanten

“Als commercieel projectmedewerker is het belangrijk dat je weet wat er speelt bij de klant en welke projecten eraan komen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet welk type persoon en met welke kwaliteiten de klant nodig heeft. Als een project concrete vormen heeft stel ik de offerte op met daarin de omschrijving van het project en de afspraken. Daarna wordt er een vervolgafspraak gepland samen met de technisch coördinator Frank om het project en de randzaken verder af te stemmen. Je hebt met name voorafgaand en aan de start van een project veel contact met de klant. Om een indruk te geven er zijn vaak veel verschillende projecten die tegelijkertijd lopen.”

Projecten

“Wat betreft de projecten zijn er heel veel verschillende projecten van onze klanten waarin we meedenken en een rol (kunnen) spelen. Dit kan zijn op het gebied van technische ondersteuning, maar ook training van personeel, ontzorgen bij demotours of advisering in zaai- en oogst-optimalisatie. Zelf heb ik ook meegewerkt in een paar projecten. De leukste vond ik een combine project. Hiervoor ging ik met collega’s 4 combines uit elkaar halen om te vergelijken. Na een aantal weken moesten ze ook weer in elkaar worden gezet en alles moest worden gedocumenteerd.

Ik had nog wel vaker mee willen werken in bepaalde projecten. Het leuke van deze baan is dat je te maken krijgt met veel verschillende projecten. Zo had ik nog wel willen leren om combines af te stellen, maar ook zijn er wel machinefabrikanten waar ik een tijdje zou willen sleutelen. Het kriebelt dan toch wel om in bepaalde projecten ook zelf aan de slag te gaan. Het leuke aan hier werken is dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo worden er bijvoorbeeld trainingen geboden, zodat onze collega’s goed voorbereid zijn op de projecten. Zelf heb ik ook de collega’s (vanuit mijn achtergrond) een training mogen geven gericht op GPS-systemen. Erg leuk om te doen!

Wat dat betreft ga ik werken bij HuizingHarvest echt missen. De sfeer is goed en als team ben je samen verantwoordelijk. Dat maakt het leuk en gezellig. Het is een nuchter bedrijf en alle collega’s hebben passie voor de agrarische sector. Wat ik mijn opvolger graag mee wil geven in deze functie is: Trek normale schoenen en een trui aan naar de klant. Het is een bedrijf met een no-nonsense cultuur en ook bij klanten is er vaak wel ruimte voor een één-op-één gesprek. Lekker jezelf zijn en lekker ouwehoeren met iedereen is belangrijk. Er is een gezellige sfeer en zorg dat ze dat houden!”

Waarom ga je eigenlijk weg?

“Afgelopen zomer ben ik met mijn vriendin 6 weken op reis geweest naar Canada. Dit was zo’n geweldig avontuur en dat smaakt naar meer. We vertrekken in januari 2023 naar Argentinië, om daarna een periode te gaan werken in Canada op een ranch. Een avontuur voor minimaal een jaar, waar wij heel veel zin in hebben. Maar, hierdoor moeten we bij HuizingHarvest wel op zoek naar een opvolger voor mijn functie Ik ga mijn werkzaamheden zeker missen en ik wens mijn opvolger net zoveel werkplezier, als dat ik nog steeds heb in deze functie!”

 

Leuk feitje: “Op kantoor loop ik vaak op sokken rond”

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van HuizingHarvest Projects voor uw bedrijf?

Neem contact op met Michel.

Neem contact op met HuizingHarvest.

Naam(Vereist)

HuizingHarvest Jobs

HuizingHarvest Nederland
Commercieel projectmedewerker agrotechniek HuizingHarvest

(Junior) Commercieel Projectmanager agrotechniek

HuizingHarvest Australië
Assemblage monteur landbouwmachines - HuizingHarvest Projects Australië

Assemblage monteur landbouwmachines Australië

HuizingHarvest Italië
Kwaliteitscontroleur landbouwmachines in Italië - projectbasis

Monteur en kwaliteitscontroleur landbouwmachines